BİGFİSHFİLM İNCELEMESİ ,TİM BURTON,(BÜYÜK BALIK-2003),-MERVE-

IMDb:8,0

BENİM PUANIM:7,5

TÜR:MACERA,DRAM,FANTASTİK

Tim Burton hayranı olarak keşfetmediğim filmlerine bakarken Bigfish ile karşılaştım ve hemen izledim. Her zamanki gibi sıradan bir konuyu masalsı bir uslup ve görsel bir şölenle karşımıza çıkaran Tim Burton’un oyuncu seçimleri her zaman başarılıdır.

Bu filmde de başrolde Edward Bloom u Perry Walston,Ewan Mcgregor,Albert Finney canlandırıyor. Özellikle gençliğini canlandıran Ewan ı çok başarılı buldum.

Will Bloom ise Grayson Stone,Billy Crudup canlandırıyor. Edwar’ın oğlu.

Dev Karl diye bir karakter var ki iananılmaz bir boyu var. bu rolü ise Matthew Mcgrory canlandırmış.

Ping ve Jing ikizler rolünü ise Ada Tai ve Arlene Tai ikiz kardeşler canlandırıyor.

AA tabiki de Helena Bohem Carter var film de olmaz mı Jenny rolü ile karşımıza çıkıyor. Ve üzgünüm acı haber Johhny Deep yok. =))

1998 yılında Daniel Wallace tarafından yazılan BİG FİSH A NOVEL OF MYTHİC PROPORTİONS(BÜYÜK BALIK EFSANEVİ ÖLÇÜLERDE BİR ROMAN) adlı romanın bir uyarlamasıdır.

Konusu Edward Bloom adlı bir adam var. Gerçekleri masalsı bir şekilde anlatan herkese iyilik yapan çok sevilen cesur bir adam. Ancak oğlu ile anlaşamıyor. Öünkü oğlu babasının onu ihmal ettiğini ve hep yalanlarla kandırdığını düşünüyor. Filmde Will in babasını keşfedişini izliyoruz.

ALINTI
Öyküde neler olup bittiği değil, neler anlatılmak istendigidir önemli olan. Yaşamın değerini bilmek, onu tatlı bir öykü gibi anlatılır hale getirmektir.O zaman insan büyük balık olur.Cunku henüz onu yakalayabilen olmamıştır.

Spoilerlı bir özel lazım gelirse:

KONU
Edward Bloom güzel bir hayat yaşamış sevgi dolu cesur iyi kalpli yardımsever herkesçe sevilen bir adamdır. Herkese masalsı hikayeler anlatır.Oglu bu durumdan hoşlanmaz.Cunku babasinin hikayelrinde devler cadilar soyguncular buyulu yerler vardir.Babasinin hep masal anlattığını gerçekleri gizledigini düşünür. Babasıyla görüşmeyi keser. Bir gün Edward çok hastalanır, olum dosegindedir.Oglu Will babasının evine döner. Bu gelişiyle babasının hikayelerinin aslında gerçeğin abartılmış hali olduğunu anlar. Babası anlattığı kişileri tanıyor olayları da yaşamıştır.Sadece masalsı şekilde anlatmayı seviyordur. Filmin sonunda bir masal da oğul Will den gelir. Will ölüm döşeğindeki babasına Edward Bloom ün ölümünü masalsı bir şekilde tasvir eder. Gerçekten de Edward in cenazesine hikâyelerindeki herkes katılır. Böylece Edward in gerçekleri anlattığı ortaya çıkar.

Sonuç olarak baştada dediğim gibi oldukça güzel bir konu ve görsel bir şölen cuk diye oturan oyuncularla yer yer komik yer yer duygusal bir anlatımla dile gelmiş. İzleyin izlettirin derim.

Keyifli izlemeler…

BİGFİSHFİLM İNCELEMESİ ,TİM BURTON,(BÜYÜK BALIK-2003),-MERVE-” üzerine bir yorum

Yorum bırakın