KERRİ MANISCALCO’NUN MÜKEMMEL POLİSİYE SERİSİ: GÖLGE ve KAN , KÜL ve KAN, kitap incelemesi -MERVE-

Selam Kitapkurtları,

Harika bir seri ile geldim. Seri katillere, adli tıpa, tarihi olaylara, gizeme, dedektiflik hikayelerine hayransanız doğru yerdesiniz. Kesinlikle kaçırmayın ve bu seriyi okumaya başlayın derim. Bir de Ephesus’a baskı yapıp serinin devamının gelmesini sağlarsanız tadından yenmez. =)

Birinci kitabın ayracı

Kerri, genç yetişkin türünde kitaplar yazan ünlü bir yazar. New York doğumludur. Gotik bir tarzı var ve bu tarza küçüklüğünden beri ilgi duymuş. Victorya dönemine ilgi duyan yazarımız bu dönemi fantastik ve polisiye ögeler içerisinde romantik bir tarzda ele almış.

Serinin ilk kitabı


Arka kapak yazısı

Kitapları en çok satanlar listesinden inmeyen yazar, bu serisinde adli tıp olaylarını, tarihi ve gizemi harmanlamış. Yazarımız gerilimi ve gerçek suçları sevdiğini söylüyor. Bu yüzden ilk kitabı GÖLGE ve KAN‘da Karındeşen Jack‘in hikayesini kurgulayarak anlatmış. Yazma sürecinin en eğlenceli ve zorlu kısmının araştırma yapmak olduğunu söyleyen yazar, kitapta Jack’in gerçek kurbanlarının adlarına ve öldürülüş şekillerine yer vermiş. Yani seri katil meraklıları için güzel bir hikaye diyebilirim. Aynı zamanda adli tıpa ilginiz varsa kitap sizin için bulunmaz bir nimet. Çünkü gerçekçi bilgiler ve adli tıpın gelişimi her kitapta ayrıntılı bir şekilde veriliyor. Hatta yazarımız gerçek fotoğraflardan da yararlanmış. Adli tıp ile ilgili ayrıntılı betimlemeler ve bilgiler var. Bu yüzden ayrıntılar korkutucu olsa da bilgilendirici olması da ayrı bir keyif veriyor. Mideniz alt üst olsa da merakla okuyorsunuz. Her kitapta olduğu gibi aşk da var. Ancak Audrey Rose Wadsworth ve Thomas Cresswell arasındaki ilişki çok dozunda verilmiş. Asla hikayenin önüne geçmemiş. İkinin flörtleşmeleri ve konuşmaları kitabın yüzünüzü güldüren en güzel yanlarından biriydi. İkisine de hayran olacağınızı garanti edebilirim. Audrey 17 yaşında ve tanınmış bir ailenin kızıdır. O dönemde kızlar sadece iyi bir eş olarak yetiştirilirler. Tek yapmaları gereken kocalarına hizmet etmek ve beş çaylarına katılıp dedikodu yapmaktır. Çünkü ötesi toplum tarafından hoş karşılanmaz.Ancak Audrey amcası gibi adli tıp alanına merak sarmıştır ve bu konuda eğitim almak ister. Bu sayede de adli tıp öğrencisi ve amcasının yardımcısı Thomas ile tanışır. Hep birlikte kendilerini harika bir maceranın içinde bulurlar. Bu kitapta güçlü ve başarılı bir kadın kahraman görmek beni çok mutlu etti. Audrey hem oldukça güzel, bakımlı hem de çok zeki ve yetenekli biri olarak betimlenmiş. Kendi karalarını vermek ve kendi ayakları üzerinde durmak istemesi hepimizi Audrey’e hayran bırakıyor. Hikaye sadece bununla da sınırlı değil 1800’lü yılları anlatan kitapta kıyafet ve dönem betimlemeleri de muazzamdı. Yazar kişileri,olayları ve dönemi gözünüzde canlandırmanız için her şeyi yapmış.


İkinci kitap kapağı


İkinci kitabın arka kapak yazısı

Dediğim gibi birinci kitapta Karındeşen Jack’in hikayesini okuyoruz ve ikinci kitapta ise Romanyalı Prens Vlad‘ın ölümü üzerine ortaya çıkan efsaneleri, ejderha kardeşliğini ve soyundan gelenlerin hikayesini okuyoruz. Üstelik kitap Vlad’ın sarayında geçiyor. Saray bir adlı tıp okuluna çevrilmiş. Thomas ve Audrey bu okulda okumak için başvuruyorlar ve kabul edilme sürelerinde orataya çıkan cinayetleri çözmeye çalışıyorlar. Bu seferki cinayetlerde kurbanlar ya kazıklanarak öldürülüyor ya da kanları çekiliyor. Kont Dracula‘nın dirildiği yönündeki dedikodular ve bunu gösteren cinayetleri bakalım kafadarlarımız nasıl çözecek diye merakla okuyoruz. Thomas ile ilgili sırları da bu kitapta keşfediyoruz. Çok etkileyici ve sürükleyici bir kitaptı. Aynı şekilde kitap yine mükemmel betimlemeler , tarihi bilgiler , adli tıp alanındaki gelişmeler ve gerçek resimlerle oluşturulmuş.

İkinci kitabın ayracı

Birinci kitabı bir tık daha beğenmiş olabilirim. Yazar seirde son kitabı çok beğendiğini söylüyor. Ben de oldukça meraklandım.Ayrıca yazar Stephanie Garber’dan CARAVAL serisini de önermiş. Mutlaka o seriyi de alıp okumak istiyorum.

Kitapları okurken içimden geçen “Keşke bu kitabın bir dizisi olsa! ” cümlesi oldu. Gerçekten o dönemle ilgili gotik bir dizi mükemmel olurdu. Bu seriyi okurken aynı zamanda FREUD dizisini de izledim. Açıkçası olayları, kıyafetleri ve dönemi canlandırmamda etkili oldu. Ama kitabın dizisini tercih ederim.

Kitaplara puanım 5 oldu. Kitapların Goodreads puanları 4 ve 4,30.

Serimiz 4 kitaptan oluşuyor, bir de novellası var. Ancak henüz sadece ülkemizde iki kitabı çevrildi. Umarım EPHESUS biran önce devamını da çevirir. Çünkü yazar seriyi bitirip yeni bir seriye başladı bile.

Yorum bırakın