Zack Snyder’s Justice League (2021) (Serenity)

Liga da Justiça: Afinal, o que é o Snyder Cut? - Notícias de cinema -  AdoroCinema

Öyleki bir yığın senaryo ve mantık hatası içeren ,görsel efektleri aceleye gelmiş bir iş oluyor. Yıllarca hayranlar, Snyder Cut adı altında yepyeni ve uzun bir filmin gelmesi için uğraşıyor,kampanyalar düzenliyor ve sonunda istedikleri oluyor. Gelelim filmimize ve böyle bir şeyin yapılmasının gerekli olup olmadığına…

Eski filmin konusunu az çok hatırlıyordum. Marvel’a benzer bir şekilde, tüm DC karmanlarının, Batman önderliğinde toplanmasını ve yine Dünya dışı bir yaratığın Dünya’yı yok etme tehlikesine karşı savaşını ve de Batman’i ölüm döşeğinden geri getirmelerini izliyorduk. Bu filmde de aynısı oluyor fakat daha uzun bir şekilde.

Jason Momoa Has Strong Feelings About The Snyder Cut - CINEMABLEND

Filmimizde bolca klipli sahneler mevcut. Her bir karakter kendi yavaş çekim sahneleri ve müzikleriyle uzun uzun seyirciye tanıtılmış. Özellikle Aquaman için çok uğraşılmış (gişede büyük hasılat elde ettiği için olabilir :))

Bu yavaş çekimler o kadar yoğun ve abartılı ki size anlatamam… Sadece Flash karakterinin, araba kazasındaki kızı kurtarma sahnesine bu yavaş çekim işi çok yakışmış çünkü adam yüksek bir hızda koşma gücüne sahip.

Justice League' Snyder Cut: Why Is the HBO Max Movie So Violent? - Variety

Gelelim Wonder Woman’ın her çıktığı sahnede arkada duyduğumuz zılgıtına… Aman yarappi ona nasıl bir şeydi? Normalde bu karakterin solo arka fon müziğini herkes gibi ben de çok severim fakat önüne sürekli duyacağımız bir zılgıt eklemek ne kadar mantıklıydı bilemedim.

justice league: the snyder cut, 2021'de hbo max'te – playtuşu

Bir de şu Flash’ınkiler dışında işe yaramayan espri konusu var. Filmin renk dokusunun biraz olsun açılmış olmasını sevdim ancak karakterlerin ortamın sert havasını yumuşatmak için espri derdine düşmelerini ne yazık ki gereksiz buldum.

Justice League' Snyder Cut Will Supposedly Fix Lois/Martha Scene

Super Man’in annesinin geliniyle yaptığı aşırı samimiyetsiz mimiklerle yaptığı konuşmadan da bahsetmeden edemeyeceğim. Oyunculuğun yerlerdeydi Fix Lois, sahne sonunda spoiler yer alsa da hiç ilgimi çekmedi.

Aksine Flash’ın her sahnesi çok iyiydi. Zaman kavramı her zaman bilim kurguda ilgimi çekmiştir belki de ondan. Ezra Miler da oyunculuğunu beğendiğim bir aktör onun da etkisi olabilir.

MovieNewsroom | Justice League Image: Snyder Cut's Different Flash Speed  Force Effect

Senaryoya gelirsek bir önceki filmden daha açıklayıcı. En azından bahsi geçen küplerin hikayesi Wonder Woman aracılığıyla biraz olsun tanıtılıyordu. Ancak ben küp mevzusunu da Avengers Sonsuzluk Savaşı’ndaki sonsuzluk taşlarına benzettim.

Snyder's Justice League Trailer Proves How Badly Steppenwolf Was Ruined

Çünkü onlar da bir araya geldiklerinde ,bir araya getireni sonsuz güce kavuşturuyordu ve büyük bir tehlike haline getiriyordu.

Justice League Snyder Cut: Breaking down new additions to Zack Snyder film
Syborg karakterinin hikayesi ve yapabilecekleri güzeldi ancak çok daha iyi işlenebilirdi.

Sanırım buradaki sorun olayların ısrarla uzay boyutuna taşınmak istenmesi. Ancak özellikle Batman karakteri bence sokaklara ait üstün bir kahraman, onun uzayla ,uzaylılarla işi olmamalı. Kendisinin çok uzun ve gereksiz savaş sahneleri vardı. Sadece takımı toplama motivasyonu güzeldi. Kimliğini her fırsatta açık etmesine de ayrı sinir oldum.

Snyder Cut Stunt Video Reveals Epic Fight For Batman In Justice League -  CINEMABLEND

Bahsettiğim gibi film sadece hayranları ve bu olayı bekleyenleri mutlu edecek türden uzunlukta bir filmdi. Kimi yerlerinden zevk aldım ve ilgiyle izledim ancak kimi yerlerinde aşırı sıkıldım. Nolan dokunuşlarına ve rütuşlarına rağmen hala zamanlamalarda ve senaryoda tutarsızlıklar var. Oyuncular ,kurgu ekibi ve görsel ekip elinden geleni yapmış haklarını yemiyeyim.

Filmin son sahenesine kadar yeni bir karakter tanıtılmaya ve filmin devam sinyali verilmeye devam ediliyor.

Why Snyder's Justice League Joker Says "We Live In A Society" - NY Press  News

Diyecek söz yok ,yapsınlar el mahkum izleyeceğiz. 4 saatiniz varsa izleyin,fena değil. Hayranlarını oldukça tatmin eder nitelikte ,iyi seyirler dilerim…

Yorum bırakın