2 Film 2 kitap (Serenity)

Sevgili okur, yoğun iş temposunda koşturduğumuz veya evde can sıkıntısından patladığımız şu pandemi günlerinde yüzünüzü bir nebze olsun güldürebilecek,güldürürken düşündürebilecek veya hoş vakit geçirtebilecek film ve kitap önerisiyle karşınızdayım. İlk olarak son bir haftada okuduğum tatlış kitaplardan bahsetmek isterim.

Bunlardan ilki, okurken izlerken aşırı zevk aldığım “Anne with an E” dizisinin ilham aldığı, serinin devam kitabı olan Rüzgarlı Söğütler. L.M.Montcomery‘nin kaleminden.

Kİtapta duygularını doruklarda yaşayan, geveze,tatlı ve enerjik kızımız Anne’nin nişanlısı Gilbert’a yazdığı mektupları okuyoruz. Anne’nin müdiresi olduğu okulda ve konakladığı evde yaşadıklarını, tanıştığı yeni insanları ve onlarla olan ilişkilerini, yer yer yazdığı mektuplar aracılığıyla kimi zamanda ikinci şahısın gözünden dinliyoruz.

Okurken oldukça zevk aldım. Anne’nin enerjisini, romantizmini ve cin fikirliliğini oldukça özlemişim. Bu serinin 4.kitabı…Anne ve Gilbert’ın düğün serüveninin anlatıldığı bir sonraki kitabı da okumayı arzu ediyorum.


Bir sonraki kitabımız yine bir diziye ilham vermiş olan Queen’s Gambit. Yazar Walter Tevis.

Diziye ya da filme çevrilmiş kitapları okumayı çok seviyorum dostlar. Kitabın hangi bölümlerinin diziye ne şekilde aktarıldığını tespit etmeyi seviyorum çünkü. Kendisini rafta görünce dayanamayıp satın aldım ve iyi ki de almışım.

Küçük yaşta ailesini kaybeden ve satranca, tutkuyla merak salan Beth’in trajik hikayesini okuyoruz bu kitapta. Son derece yalın bir dili var. Hatta olaylar o kadar seri bir şekilde ilerliyor ki diziyi kafanızda tekrardan canlandırma olanağı buluyorsunuz.(En azından bendeki etkisi öyle oldu.)

Beth son derece zeki ve kararlı bir kız. Satrancı adeta hayatının merkezine koyuyor ve galibiyet dışında gözü hiçbir şeyi görmüyor. Üstün zekalı da bir kız ancak hırsları ona bazen yapmaması gereken şeyleri yaptırabiliyor ya da gençlik yıllarını heba etmesine sebep olabiliyor. Ben okurken oldukça zevk aldım ve kısa bir sürede bitirdim. Dizisi de oldukça başarılı ve yerinde bir uyarlama. İki türü de tavsiye ederim.

Gelelim filmlere…

Uzun zamandan sonra Netflix çatısı altına girmiş, Türk yapımı bir film izledim. Senaryosu Yılmaz Erdoğan‘a ait ,orijinalinde tiyatro eseri olan bir yapım. Sen hiç ateş böceği gördün mü?

Tiyatrosunu izlediğimi sonradan fark ettiğim çok eski bir yapımdır. Senaryo,ana karakter ve anlattığı hikaye güzel olunca filmi izlemesi de zevkli oluyor.

Biyografik bir hikaye… Yine üstün bir zekalı bir kadın , yaşadığı zorluklar , toplum tarafından anlaşılamaması ve yaşadığı kayıplara rağmen hayat enerjisinden hiçbir şey kaybetmemesi…

Film yer yer tiyatro havası verse de baş rol oyuncumuz Ecem Erkek rolünün hakkını vermiş. Kendisi her ne kadar komedi oyuncusu olsa da dramatik sahnelerin de üstesinden gelebileceğini göstermiş ve Demet Akbağa‘nın bayrağını devralmayı başarmış. Dönem filmi severlerin izlemesini öneririm.

…ve son olarak Thunder Force

Bu hafta Netflix’in ekmeğini yemişim gibi görünüyor :)) Eğlenmelik bir film arıyorsanız Yıldırım Gücü tam size göre.

Süper güçlere sahip kötülerin insanlara korku saldığı bir dünyada Emily (Olivia Spencer) insanlara süper güç vermenin yolunu bulur. Fakat yanlışlıkla en iyi arkadaşı Lydia’yı (Melissa McCarthy) bu güçlerle donattığında, bu iki kadın ilk süper kahraman takımını oluşturur.

Tatlı bir film. Melissa McCarthy de gerçekten çok tatlı bir kadın. Kendisi filmde başlıca komedi unsuru zaten. Olivia Spencer’ı da gerçekten çok severim. Yapması gereken rolü yapmış. İki kadının uyumu da gayet güzel. Filmden aklınızda kalabilecek çok bir şey yok ama dediğim gibi iyi vakit geçirmelik, popcorn bir film. The Boys tadında, süper kahramanlarla dalga geçen bir film fakat onun kadar sert bir mizaca sahip değil. Türü sevenler izlesin derim.

Sizinle paylaşmak istediklerim bu kadardı dostlar. Yeni şeyler okuyup izledikçe ,sizlerle bu platformda paylaşmaya devam ediyor olacağız. Beğenileriniz ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ortağımla düşünce veya önerilerinizi okumayı çok isteriz. Görüşmek üzere…Esen kalın…

Yorum bırakın