Parasite (Serenity)

Merhaba sevgili okur, Oscar törenine bir gün kalmışken, sizlere 2019 senesinde tam 4 dalda Oscar ödülünü toplamış, muazzam bir filmden bahsetmek istedim. Akıllara durgunluk veren bu yapımı uzun zamandır izleme niyetindeydim, kısmet bu güneymiş. Fırsatını bulup izlediğimde de gözlerimi filmden alamadım. Bir senaryo bu kadar mı sürükleyici ve merak uyandırıcı olur.

Make a Plan to Get 'Parasite' on Blu-ray – The Nerds of Color

Aslında filmin başlangıcı oldukça sade . Geçim sıkıntısı yaşayan ve bu yüzden de yerin altındayan 4 kişilik bir ailemiz var. Ailemiz her bir fert geçinmenin püf noktalarını keşfetmiş ve taşı sıkıp suyunu çıkarma kıvamında. Ufak çaplı dolandırıcılıklara meyilli olduklarını daha ilk sahnelerden anlaşılıyor.

Evin zeki oğlu bir gün bir arkadaşının vasıtasıyla zengin bir ailenin kızına İngilizce dersi verme imkanı bulur. Evin hanımı ve kızı saftır, oğulları yaramaz, bakıcı ise tam bir muamma… Oğlan bir çakallık yapıp kız kardeşini evin küçük oğluna resim hocası olarak eve sokar. Masum bir oyun gibi başlayan bu serüven, sonraları ailenin içine sızma operasyonuna dönüşür. Elbette olayların geleceği noktadan habersizdirler.

Bong Joon-ho's 'Parasite': movie of the year – Technique

Film bana Stephen King romanlarını hatırlattı. Herşey normal seyrinde ilerlerken mevzuda ufak ufak uçurumun kenarına yaklaşıldığını hissediyorsunuz. Oyunculuklar çok iyi, özellikle fakir ailenin kurnaz kızını çok tuttuğumu söylemeliyim.

The halfway underground homes of 'Parasite' are real spaces of desperation  and dreams - Los Angeles Times
Parasite' Distributor Neon Rips Trimp for Mocking Best Picture Win |  IndieWire

Konu komediden gerilime doğru usul usul yol alıyor. Sınıf farklılığının insanda yaşattığı duygular izleyicilere en güzel haliyle anlatılmış. Film size, imkansızlıklarını insanı hangi noktaya getirebileceğini dramatik bir şekilde yüzünüze çarpıyor. Senarist sonlara doğru epey bir uçmuş sizi de kendiyle birlikte uçurmuş.

Parasite dish(Jjapaguri) back in the spotlight as film enjoys a post-Oscars  boom | HaB Korea.net
Parazit İndir (Parasite) Türkçe Dublaj 1080p Dual + Altyazılı |  Oneİndir.com - Full Program İndir - Full Oyun İndir Film

Hele son sahnelerde yaşananlar … Aman yarappi akıllara zarar. Film son derece vurucu. Bazı sahnelerin aklımdan çıkmayacak buna eminim. Zaten filmi güzel yapan da bu. Aldığı ödülleri bence sonuna kadar hak ediyor. İyi bir gerilim/komedi filmi istiyorsanız Parazit tam size göre dostlar. İyi seyirler. Kalın sağlıcakla… 🙂

Parasite en el Oscars 2020: así fue la llegada del elenco de “Parásitos” a  la alfombra roja | Oscars | Mejor Película | nndc | LUCES | EL COMERCIO PERÚ

Yorum bırakın