CORALİNE (2009) FİLM İNCELEMESİ,-MERVE-

15 tatilde çocukların da yetişkinlerin de severek izleyecekleri bir film önerisi ile geliyorum: CORALİNE

IMDb:7,7

BENİM PUANIM: 7,0

TÜR: MACERA,FANTASTİK,GİZEM,ANİMASYON

Çizgi film tadında bir animasyon film. Neil Gaiman’ın aynı isimdeki kitabından uyarlanmış. Kahramanları seslendiren isimler hakkında biraz bilgi vereyim:

CORALİNE JONES’ı seslendiren Dakota Fanning. Oldukça başarılı bir seslendirme yapmış. Karakter ve ses çok uyumlu olmuş.

MEL JONES/OTHER MOTHER’ı seslendiren ise Teri Hatcher. Ben özellikle Other Mother ın sesine bayıldım. Tam da hayal ettiğim gibi olmuştu.

CHARLİE JONES’ı ise John Hodgman seslendirmiş.

Konusuna gelirsek: Coraline yeni taşındıkları eve alışamamıştır. Üstelik de ailesi çok ilgisizdir. Yalnız başına dolaşırken bir çocukla tanışır. Çocuk ona tıpkı Coraline benxeyen gözü düğmeden yapılmış bir bebek getirir. Coraline o günden sonra bu bekle evde gezerken gizli bir kapı keşfeder ve o kapıdan girip paralel bir evrene ulaşır.Coraline şimdi bu paralel evrende mi yoksa kendi evreninde mi hayatına devam edecektir?

Spoiler içeren Özet: Coraline eski bir eve ailesiyle birlikte taşınır. Annesi bir katalog hazırlıyıordur ve çok çalışır. Coraline ile ilgilenmez hatta evde yemek bile yapmaz. Onun istek ve zevklerine dikkat etmez. Babası da bitkilerle ilgili bir yazı yazıyordur. Yemekleri baba yapar. Coraline karşı biraz daha sıcak olsa da o da çok ilgilenmez. Bu duruma oldukça üzülen Coraline komşularını ziyaret eder ki onlarda pek normal değildir.

Bir erkek çocuk ile karşılaşır ve bir de siyah bir kedi vardır. Çocuk çok konuşur ve Coraline bundan hoşalanmaz. Çocuk bir gün Coraline tıpkı ona benzeyen mavi saçlı düğme gözlü bir oyuncak bebek getirir. Ne tesadüftür ki bu bebekle evde gezerken Coraline dar ve küçük bir kapı bulur.

Kapıdan geçerek paralel bir evrene ulaşır. Bu evrende her şey Coraline in istediği gibidir. Annesi yemek yapar ve Coraline ile ilgilenir. Babası daha hareketli ve neşelidir. Herkes Coraline ile ilgileniyordur ve onu çok seviyordur. Gerçek ile tek farkı buradaki insanların gözleri düğme şeklindedir. Buradaki annesi Coraline bu evrende onlarla kalmayı teklif eder.Ancak bir şartı vardır gözlerini düğmeye çevirecektir.Coraline bunu kabul etmez. Anne cadıya dönüşür ve Coraline i zorla tutmaya çalışır. Coraline kedinin de yardımıyla bir şekilde kendi evrenine geri döner ve ailesiyle bağları daha da güçlenir.

Ben filmi beğendim peki neden az puan verdin derseniz de olayların biraz çabuk sonuçlandığını düşündüğüm için ve daha renkli olabileceğini düşündüğümden puan kırdım diyelim. Coraline oldukça renkli,eğlenceli,aksiyon dolu bir çocuk filmi.Ailenin önemini vurgulayan bu filmi mutlaka izleyin,izlettirin

KEYİFLİ İZLEMELER…

CORALİNE (2009) FİLM İNCELEMESİ,-MERVE-” üzerine 2 yorum

Yorum bırakın