SEVEN SİSTERS FİLM İNCELEMESİ,WHAT HAPPENED TO MONDAY,YEDİNCİ HAYAT(2017),-MERVE-

IMDb: 6,9

BENİM PUANIM: 8,0

TÜR: BİLİMKURGU,DİSTOPYA,AKSİYON,MACERA,SUÇ

Netflix in yeni bilimkurgu filmi Seven Sisters ı izledim. Filmin iki ismi var ve bence What Happened To Monday isim olarak filme daha da yakışmış. Ancak Türkiye de ismini Yedinci Hayat diye çevirmişler ki çok anlamadım.

Oyunculara gelecek olursak Başrolde Noomi Rapace var. Filmdeki 7 kız kardeşi canlandırıyor. 7 farklı karaktere bürünüyor ki çok zor bir işin altından başarıyla kalkmış bence. Bu arada 7 kız kardeş ev dışında tek bir isim kullanıyorlar o da anneleinin ismi olan Karen Settman.

Willem Dafoe ise kızların dedesi Terrence Settman karakterini canlandırıyor ki keşke baştan sona var olsaydı sesi ve oyunculuğu ile renk katmış.

Glenn Clase ise biyolog Nicolette Cayman’ı canlandırıyor. Bence doğru bir seçim olmamış. Kötü kadın rollerinde görmeye alıştığımız oyuncu bir biyolog olarak inandırıcı durmamış bence.

Marwan Kenzari var bir de o da Adrian Knowles karakterine hayat vermiş. Çok özelliği olan baskın bir karakter değil ama oyuncu iyi.

Konusu ise 2073 yılındayız nüfus patlaması yaşanıyor.Hukumet bunu durdurmak için tek çocuk yasasını çıkarıyor. Her ailenin sadece bir çocuğu olacak kardeşler ailelerden alınarak dondurulacak.Uzak bir gelecekte canlandirilmak üzere uzun bir uykuya yatirilacaklar yani. Bu fikirde Nicolette Cayman adlı bir biyologa ait. Ancak Terrence Settman in kızı yediz doğuruyor ve ölüyor.Dede torunlarını vermemek için bir plan yapıyor. Her torununa haftanın günlerinin adını veriyor ve sadece o günlerde dışarı çıkmalarına izin veriyor. Ancak 30 yıl sonra bir gün MONDAY eve dönmüyor ve olaylar da burada başlıyor.

SPOİLER İÇEREN ÖZET: 2073 yılındayız. Nüfus patlaması var. Tarım ürünlerinde oynamalar yapılmış ve kimyasallar kadınların ikiz üçüz hatta yediz doğurmasını sağlıyor. Bunun üzerine hükümet tek çocuk yasası çıkarıyor. Biyolog Nicolette her evde bir çocuk olacağını ve kardeşlerin toplanarak daha iyi bir gelecekte uyandırılmak üzere uyutulacağını söylüyor. Bu fikir uygulanıyor ve ailelerden çocuklar toplanıyor.

Terrence Settman’ın kızı Karen 7 kız doğuruyor. Doğumdan sonra da vefat ediyor. Dede torunlarını hükümete vermemek için bir plan kuruyor. Yedizlere haftanın günlerinin adını veriyor ve hepsine kendi adını taşıdıkları günde dışarı çıkma izni veriyor. Kardeşler hep aynı tipte dıaşrı çıkıyor ve akşam geldiklerind gün içinde yaşadıklarını diğerlerine aktarıyorlar. 30 yıl boyunca bu sistem güzelce yürüyor, dedeleri de ölmüş bu arada.

Kızlar isimlerini aldıkları günlerin özelliklerini taşıyordur. Pazartesi çalışakn, ciddi,Salı uyuşturucu bağımlısı,Çarşamba sporcu,Perşembe yaramaz,Cuma bilgisayar kurdu,Cumartesi parti kızı havasında, Pazar ise inançlı bir karaktere sahip. Kızlar bankacı ve pazartesi bir sunum yapmalılar terfi alacaklar. O gün terfiyi alıyorlar ancak pazartesi eve dönmüyor. Kardeşler onu bulmak için uğraşıyorlar ve macera başlıyor. Tek çocuk bürosu kızları tek tek avlıyor. Kızlar farklı şekilde öldürülüyorlar. Sali ve Perşembe hayattadır. Perşembe bütün gerçekleri öğrenir. Pazartesi tek çocuk bürosu ile işbirliği yapmıştır. Bankadan para çalarak ona vermiş, kızlardan sakladığı Adrian adında bir sevgilisi var ve kızları ispiyonlayan da ta kendisi.Perşembe her şeyi öğrnir pazartesiyi bulmak için Adrian ile birlikte büroya gider. Burada salı nın da yaşadığını öğrenir ve onu kurtarır. Bu arada tolanan çocukların uyutulmadığını yakılarak yok edildiklerini görür. Bu olayı ortaya çıkartır. Bu arada Monday ile de karşılaşır ve Monday ölürken ikiz çocukları olacağını ve her şeyi onlar için yaptığını söyler. Sonunda Adrian Sali ve Perşembe hayatta kalır. Pazartesinin ikiz çocukları ile hayata devam ederler.

Film bence büyüleyiciydi. Yer yer heyecanlandım kızdım yer yer ağladım.Noomi nin performansı ise takdirlikti.Bayıldım.Mantık hataları var yok değil ama konu ve oyunculuk çok güzel. Hatalar göz ardı edilebilir bence.Mutlaka izleyin derim.

KEYİFLİ SEYİRLER…

Yorum bırakın