Talihsiz süvenler dizisi *son (serenity)

0000000694697-1.jpg0000000694695-1.jpg

Sevgili dostlar, nihayet “Talihsiz serüvenler dizisi” adlı serinin sonuna gelmiş bulunmaktayım. 12.kitap olan “Evvelki Tehlike” ve 13.kitap olan “Son” u  okuyup sizlere taze taze  yorumlarımı aktarayım dedim.

Konuyu sizlere hatırlatmam gerekirse; Violet,Klaus ve Sunny adlı  öksüzlerimiz Kont olafın türlü can sıkıcı kandırmacalarına karşı zekalarıyla hayatta kalmaya çalışıyorlardı ancak içinde bulundukları vahim durumu , sıkıcı yetişkinlere  bir tülü anlatamıyorlardı.

İyi ya da kötü bir sürü karakter tanıyor, yer yer sinir oluyor kimi zaman da  kayıplara üzülüyoruz. Kitap istikrarlı bir şekilde her defasında önce bizleri gerim gerim geriyor sonra küçük bir sırrı ve bilgiyi ucundan azıcık gösterip gönüllerimizi kazanıyor.

Aslına bakarsanız bu eser kara komedi tarzında yazılmış oldukça karamsar bir yazı dizisi kendisi. Garip bir şekilde kendinizi okumaya kaptırıyorsunuz ve ‘acaba sonunda çocuklar bu kötü durumdan kurtulabilecekler mi?’ diye merak edip peşini bırakmak istemiyorsunuz.

Kitabı okurken birden, bu serinin Harry Potter ile olan benzerliklerini düşünmeden edemedim. Benzer bir şekilde üç çocuğun gizli bir örgüte mensup sırları olan bir ailesi var.(Lily ve James Potter) Yine aynı örgütten bir grup yetişkin onları gizli gizli korumaya çalışıyor.(Seherbazlar/GİT) Esaslı bir kötü ve son çırpınışları (Voldemort/Kont OLaf) Finale yakın tüm kötüler bir yerde toplanıyor ve gerçeklerle yüzleşiliyor. Sonunda da çocuklar kendi imkanlarıyla paçayı kurtarmaya çalışıyorlar.

Yalnız kitabın sonu çok da beklediğim gibi olmadı sanki. Muhteşem bir final sayılmazdı ufak tefek cevaplanmamış sorular kaldı fakat yine de yüzümde bir gülümseme bırakmadı da değil. Sıkıntılarından kalıcı bir şekilde kurtulmayı başarmış ve süpriz bir yolcuyla açık denizlere yelken açmışlardı. Kitap size ters köşe yapmayı başarmıştı.

Neticede seriyi bitirmenin verdiği tatmin duygusunu yaşıyorum ve artık rahatça uyuyabilirim ;))) Bu seriden uyarlama aynı isimdeki dizinin 3.sezonunda Netflix’in elinde son dört kitabın senaryosu olacak. Konuyu nasıl işleyeceklerini ve bizlere nasıl görseller sunacakları merak konusu. Hep birlikte izleyip göreceğiz.Esen kalın …:)

Yorum bırakın