LOST İN SPACE DİZİ İNCELEMESİ, BİR UZAY DİZİSİ KLASİĞİ,NETFLİX,2018,-MERVE-

TARİH KİTAPLARI KAHRAMANLAR VE FEDAKARLIKLARIYLA DOLUDUR.AMA O HİKAYELERİ KİM YAZAR?HAYATTA KALANLAR!

ADI: LOST İN SPACE

TÜRÜ: AİLE,BİLİMKURGU,DRAM,MACERA

TARİH: 13 NİSAN 2018

KANAL:NETFLİX

SÜRE: 60DK.

YAPIMCI: LEGENDARY PİCTURES

YÖNETMEN: TİM SOUTHAM, NEİL MARSHALL

SENARYO: IRWİN ALLEN, MATT SAZAMA,BURK SHARPLESS

MÜZİK: CHİRSTOPHER LENNERTZ

SEZON/BÖLÜM: 1.SEZON /10 BÖLÜM ( IMPACT,DİAMONDS IN THE SKY,INFESTATION,THE ROBİNSONS WHERE HERE,TRANSMİSSİON,EULOGY,PRESSURİZED,TRAJECTORY,RESURRECTİON,DANGER;WİLL ROBİNSON)

Merhaba Sevgili Uzayseverler, yeni tanıtacağım dizi bir uzay dizisi biraz E.T biraz Star Trek tadında bir dizi olmuş. Bilikurgu adına bir şey beklemeden sıradan bir aile dizisi klişe bir uzay dizisi olarak izlerseniz bayılırsınız.

Netflix, bu diziyi eski bir yapımı tekrar uyarlama olarak yapmış ve görseller oldukça başarılı. Müzik olurdu gibi. Oyunculuklar süper özellikle de Will rolündeki MAXWELL JENKİNS’e hayran olmamak elde değil. Ama bilimsel bilgiye yakın bilimkurguya uzak bir dizi olmuş. Oldukça klişe oldukça basit bir dizi. Sanırım aile dizisi diye 7 den 70 e hitap etsin diye sıcacık bir uzay dizisi yapmışlar. Ben Will kadar Robot’unu ve de Don West rolündeki IGNACİO SERİCCHİO’yu da çok sevdim.

Dizinin ilk versiyonu 1965 yılında aynı isimle çekilmiş ve beğenilmiş. Sonra 1970 yılında çizgi film olarak yapılmış.

Son olarak da 1998 yılında STEPHEN HOPKİNS tarafından GARY OLDMAN’ın başrolünde olduğu bir filmi çekilmiş.

Bunun dışında dizi aynı isimle birkaç defa daha uyarlanmış en sonunda konuya NETFLİX el atmış ve yakın zamanda dizi 10 bölümlük ilk sezonuyla izleyicisiyle buluştu.

DANGER, WİLL ROBİNSON!

KONU:

Günümüzden 30 yıl sonrasındayız. Dünyaya bir meteor düşüyor ve dünyadaki düzen bozuluyor. Uzayda sömürge hareketleri başlıyor ve başka gezegenlerde yeni hayatlar için koloniler oluşturluyor. Ancak bu koloniler içinde yer almak kolay değil. Bir dizi tessten geçmeniz gerekiyor. ROBİNSON ailesi bu testleri başarı (!) ile geçiyor ve koloniye katılmaya hak kazanıyor. Kendileri gibi seçilmiş ailelerle birlikte uzay yolculuğuna başladıkları sırada bir kaza oluyor ve rotalarından şaşarak JÜPİTER adı verilen araçlarla başka bir gezegene iniş yapmak zorunda kalıyorlar. ROBİNSON ailesi ve diğer hayatta kalan aileler bu gezegenden kurtulmaya çalışırken bir de ROBİNSON AİLESİNİN tatlış(!) Robotu da ortaya çıkıyor. Yetmezmiş gibi bir der DR. SMİTH adında neden kötülük yaptığı belli olmaya bir kötü karakterimiz çıkmasın mı ortaya işte macera başlıyor. Düştükleri gezegen bir kara delik tarafından yutulmak üzere ve yakıtları olmayan aileler bu gezegenden nasıl kurtulacaklar, WİLL ve ROBOT nasıl vakit geçiriyor ve Robinso ailesindeki ilişki krizi nasıl çözülecek bunu izliyoruz.

OYUNCULAR:

MAUREEN ROBİNSON: MOLLY PARKER ( anne rolünde ve bu kolonileşme fikrinin bulucusu)

JOHN ROBİNSON: TOBY STEPHENS (baba rolünde. asker. karısıyla arası açık)

WİLL ROBİNSON: MAXWELL JENKİNS( küçük erkek çocuk. Robot’un hayatını kurtarıyor ve arkadaş oluyor, oldukça başarılı ve zeki bir çocuk. Ancak stresle başa çıkmakta zorlanıyor.)

JUDY ROBİNSON: TAYLOR RUSSELL( zenci abla, evlatlık olduğunu öğreniyoruz, doktor.)

PENNY ROBİNSON: MİNA SUNDWALL( kız kardeş, yazar, bütün o karmaşada kendine erkek arkadaş buldu ya tebrikler =) )

DON WEST: IGNACİO SERRİCCHİO( teknisyen, içki kaçakçısı, vicdanlı ve yardımsever ama o kendini serseri sanıyor. Bence dizinin en komik sahneleri sayesinde var olmuş.Dziiye renk katmış. Enerji vermiş.)

DR. SMİTH/JUNE HARRİS: PARKER POSEY ( olmazsa olmaz kötü karakter kendisi bir suçlu ve amaçsızca kötülük yapıyor. Her şeyi sabote ediyor hatta kendini bile )

THE ROBOT: BRİAN STEELE ( başarılı bir seslendirme. Robotu görsel olarak çok beğendim. Özellikle ışıklı yüzü ve duygularına göre değişen görüntüsü çok hoştu. Hele Will den öğrendiği insancıl tavırlar oldukça eğlenceliydi.)

AİKO WATANABE: KİKİ SUKEZANE( bu kızı niye dahil ettin pek bir rolü yok ki diyeceksiniz ama be bu oyuncuyu çok beğendim ve keşke rolü artsa diyorum.)

YORUM:

Aslında baştada söylediğim gibi oldukça basit yapılmış klişe bir dizi ama E.T , STAR TREK severlerin beğenebileceği uzay temalı sıcacık bir aile dizisi olmuş. Kanlı dövüş sahneleri,vahşet,korku ve cinsellik olmadan yapılmış bir diziye ihiyaç vardı. Bu açığı kapattı diye düşünüyorum. Dizinin 6. bölümü beni çok etkiledi. Dizide yer yer güldüm yer yer ağladım ve itiraf ediyorum yer yer bu ne ya sıkıldım dedim. Grafikler ve oyunculuk dışında önceki yapımlarından pek farklı değil. Yani 2018 yılında çekmek pek de bir şey katmamış. Düşülen gezegenin el şaklatınca açan çiçekler dışında pek bir espirisi yok. Gezegende yaşayan canlılarda hiç saldırgan ya da tehlikeli değil. Ufak talihsizliklerle çok kolay gezegenden ayrılıyorlar ama… Gerisini yazmayayım. Dizi sorunlara bilimsel çözümler sunduğu için güzel ama bilimkurgu açısından zayıf kalmış.

Yine de WİLL ve ROBOT un sahneleri bana ELLİOTT ve E.T yi hatırlattığı için mutlu oldum.Bence keyifle izlenmeli.

PUANLAMA:

İMDb: 7,3

BENİM PAUNIM: 8,5/10

KONU: klişe o yüzden 7/10

MÜZİK: vasat 7/10

OYUNCULUK: dizinin en beğendiğim bölümü 9/10

GÖRSEL: dizide bence en kaliteli kısım 8/10

DİZİYİ TAVSİYE EDER MİYİM: 10/10

İKİNCİ SEZONU İZLER MİYİM/ÇIKSIN MI/BEKLER MİYİM:10/10

KEYİFLİ İZLEMELER!!!!

LOST İN SPACE DİZİ İNCELEMESİ, BİR UZAY DİZİSİ KLASİĞİ,NETFLİX,2018,-MERVE-” üzerine bir yorum

Yorum bırakın